Bagajele in calatoria cu avionul

Bagajele reprezinta un punct cheie in calatoria cu avionul. Ele se supun unor restrictii specifice de greutate si de natura a obiectelor care pot fi transportate. Iata cateva informatii specifice:

Cat bagaj sa iau in avion fara sa platesc in plus

In primul rand trebuie sa intrebi la agentul de la care rezervi si cumperi biletul de avion. Greutatea poate varia in functie de compania aeriana, ruta si clasa de calatorie aleasa (economic sau business).

Ca regula generala, este bine ca nici o valiza sa nu depaseasca 32 de kilograme, caz in care puteti fi rugat sa transferati o parte din bagaj in alta geanta.bagaj avion

Cate valize sau genti pot lua in avion?

In general fiecare pasager are dreptul la maximum doua valize pentru cala avionului, pe care le preda la check-in. Ele nu trebuie sa depaseasca 32 kg si nici sa nu depaseasca 158 cm (lungime+latime+inaltime). Greutatea de 32 kg nu are legatura cu greutatea admisa gratuit.

Ca bagaj de mana companiile permit in general una sau doua bucati. Ele nu trebuie sa depaseasca fiecare 56 cm lungime si 45 cm  latime si nici sa nu fie mai inalte de 25 cm (incluzand roti, manere, buzunare). Limitarile provin din faptul ca ele se stocheaza sub scaunele pasagerilor sau in compartimentele de stocare.

Ce tipuri de lichide sau geluri pot pune in bagajul de mana?

Regulile pot diferi de la aeroport la aeroport, dar in general lichidele, sprayurile sau gelurile trebuie sa fie tinute in recipiente cu volum mai mic de 100ml, plasate in pungi de plastic transparent de max. 1litru, resigilabile. Pungile trebuie prezentate separat la control.

Exceptii pot fi medicamentele, mancarea pentru bebelusi sau cea pentru diete speciale.

Ce fac daca mi-au pierdut bagajul?

Un procent de 98,2% dintre bagaje ajung la destinatie. Dintre cele ratacite, majoritatea sunt gasite in 48 de ore. Multe dintre bagaje sunt ratacite la transfer. Ce faci daca ti-au pierdut bagajul? Primul drum pe care trebuie sa-l faci este la bagaje ratacite. Este bine sa ai o lista a lucrurilor care se gaseau in bagaj, in caz ca acesta nu se va gasi deloc.

Poti comenta, sau lasa un trackback de pe siteul tau.

Comenteaza